top of page

Vi drivs av att ta mänskligheten till nya höjder. Vi utvecklar och levererar plattformen Intric, en AI-plattform som sänker tröskeln för organisationer att utnyttja AI. Vi strävar efter att sätta kraften av AI i händerna på människor som inte nödvändigtvis har kompetenser kring AI själva. Genom att skapa en plattform som gör det möjligt att skapa flexibla och pålitliga AI-lösningar som kan användas över flera branscher och verkligen göra skillnad, är vi övertygade om att AI har potential att lyfta mänskligheten till nya höjder.

Välkommen till inooLabs

IMG_7292_edited.jpg

“Jag är stolt över hur vi tillsammans har skapat och driver bolaget framåt. Artificiell Intelligens kommer ta mänskligheten till nya höjder, och ett viktigt steg på vägen är att se till att alla har tillgång till vinsterna som denna teknik medför. Det verkar vi på inooLabs för, varje dag.”

– David Wallén, VD inooLabs.

Vår historia

inooLabs grundades med visionen att möta den växande efterfrågan på avancerade AI-modeller, särskilt inom språkbehandling. Vår resa började 2021 med insikten om att språkmodeller hade potential att revolutionera affärsvärlden, men vi såg även att AI modellerna som fanns på marknaden var dåliga på att behandla det svenska språket. Vi tränade egna modeller som var bättre, och ju mer vi jobbade med språkmodeller och deras kapabiliteter ökade insåg vi att det fanns långt fler utmaningar för företag och offentlig sektor än att bara skapa själva modellerna.

 

Vår kontinuerliga utveckling av erbjudandet kring att faktiskt använda språkmodeller och deras växande kapabiliteter på ett enkelt, öppet och säkert sätt ledde till produkten som våra kunder idag känner som plattformen Intric.

Värderingar och visionen framåt

Vi brinner för att skapa positiv förändring och ser konkret hur våra lösningar påverkar människors liv. Vi identifierar behovet av ökad effektivitet både inom den offentliga sektorn och bland privata företag. Samtidigt ser vi utmaningen med Sveriges bristande AI-användning, trots våran höga innovationsförmåga i övriga fält. Det är här vi ser en viktig roll för oss att fylla.

 

Tillsammans flyttar vi gränserna för vad mänskligheten kan åstadkomma och bidrar till att bygga en bättre framtid.

Möt teamet

Arbetskulturen på inooLabs präglas av ett starkt driv, stort engagemang och viljan att göra gott. Vi är stolta över vårt team, vår djupa tekniska kompetens och vår förmåga att sätta kraften av AI i händerna på fler. I vår platta organisationsstruktur främjas delaktighet, där den bästa idén vinner och alla kan påverka beslut och vägval.

_DSC7188-min.png

David Wallén

Chief Executive Officer

Nyfiken ledare och ingenjör som älskar teknik och problemlösning. Drivs av att flytta gränser och att se andra utvecklas.

_DSC8817-min.jpg

Jonatan Cervall

Chief Technical Officer

AI entusiast och framtidsälskare med en passion för livslångt lärande.

_DSC8706-min.jpg

Valentin Pfister

Product Designer

Driven designer med en passion för människa-maskingränssnitt och nya teknologier.

_DSC0151-min.jpg

Felix Folkebrant

Software Developer

Felix är en mångsidig utvecklare med djup förståelse för AI-modeller, samtidigt som han har både expertis inom både backend och frontend. 

_DSC8638-min.jpg

Simon Bergsten

Business Developer

Tidigare startup grundare och passionerad problemlösare. Har utvecklat flera idéer under studietiden och som konsult. Älskar när det går snabbt, särskilt i skidåkning.

_DSC9162-min.jpg

Cornelia Fogelström

Business Developer

Affärsutvecklare med passion för innovation och strategi. Drivs av samarbete och älskar att arbeta i team för att uppnå gemensamma mål.  

IMG_2796.jpg

Roman Pidvirnyi

Software Developer

Erfaren utvecklare som drivs av kontinuerligt lärande och ständig förbättring. 

Håll dig uppdaterad - Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev!

bottom of page